KARAMAN İL MEM ARGE

2023 Yılı Okul Eğitimi Akreditasyonu (İşbaşı İzleme) Katılımcı Başvuru Değerlendirme "Taslak" Sonuçları

2023 Yılı Okul Eğitimi Akreditasyonu (İşbaşı İzleme) Katılımcı Başvuru Değerlendirme "Taslak" Sonuçları yayınlanmıştır.
2023 Yılı Okul Eğitimi Akreditasyonu (İşbaşı İzleme) Katılımcı Başvuru Değerlendirme

AÇIKLAMALAR

Müdürlüğümüz tarafından 07.03.2024 tarihli ve E-99371540-604.01.01-98384485 sayılı yazı ile Erasmus+ Programı Okul Eğitimi Akreditasyonu alanı, 2023-1-TR01-KA121-SCH-000163207 referans numaralı projenin 2023 yılı hedefi doğrultusunda yurtdışı hareketlilikler planlanmış ve bu kapsamda 39 konsorsiyum üyesi okul/kuruma bilgilendirme yapılmıştır. Söz konusu yazıda, "Yazımızın kurumunuzda görev yapmakta olan tüm yönetici ve öğretmenlere tebliğ edilmesi ve tebellüğ belgesinin Okul/Kurum Müdürlüklerince DYS üzerinden 09/03/2024 Cuma gününe kadar Müdürlüğümüze gönderilmesi..." hususu da belirtilmiştir.

Çağrıya, TURNA Portal üzerinden toplam 141 başvuru alınmış olup; 126 başvuru tamamlanmış 15 başvurunun tamamlanmadığı görülmüştür. Bu başvurular içerisinden altı yönetici ve öğretmen konsorsiyum üyesi olmayan okullardan başvurduğu için değerlendirmeye alınmamıştır.

Değerlendirme Komisyonu tarafından yapılan puanlandırmalarda MEBBİS modülü ile e-Yaygın Modülü bilgileri esas alınmıştır.  Turna Portal'da başvuru esnasında beyan edildiği halde belge yüklenmeyen alanlarda katılımcılara puan verilmemiş olup itiraz sürecinde bu belgeleri sunmaları halinde tekrar değerlendirilecektir.

Projenin çağrı teması Kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla eğitim uygulamaları sınıfında tam zamanlı kaynaştırma tedbir kararı ile eğitim gören öğrencileri kapsadığından bu bölüme özel eğitim okulları/sınıflarında görev yapan başvuru sahiplerine puan verilememektedir.

"Sınıfında Kaynaştırma/Bütünleştirme Tanısı Almış Öğrencisi Olmak" bölümünü işaretlemiş fakat bu sınıflarda derse girdiğine dair okul yöneticilerinden alınmış onaylı bir belge sunmamış olan öğretmenlere puan verilmemiştir. İtiraz sürecinde belge sunulması halinde bu bölüm için ilgili kişilere puan verilecektir.

"Sınıfında Kaynaştırma/Bütünleştirme Tanısı Almış Öğrenci için Destek Eğitim Odasında Görev Yapıyor Olmak" maddesi "Özel Eğitim ve Rehberlik Şubesi" kayıtlarından sorgulanarak değerlendirilmiş olup kayıtlarda yer almayan fakat "Destek Eğitim Odası" açtığını beyan eden başvuru sahiplerinin itirazlarında bir belge (İl Millî Eğitim Müdürlüğü/Makam Oluru) sunmaları halinde başvuruları tekrar değerlendirilecektir.

Yüksek Lisans için aktif öğrenciliği devam eden başvuru sahiplerine puan verilmemiş olup sadece Yüksek Lisansını tamamlayan ve mezun başvuru sahiplerine puan verilmiştir.

"D1. Ulusal Uluslararası Projeler" bölümünden Ek-2 Katılımcı Değerlendirme Formunda açıklamalarda belirtildiği üzere maksimum 50 puan verilmiştir.

"D.2 TÜBİTAK" alanında sadece kabul edilen projelerde yürütücü veya danışman statüsünde olan başvuru sahiplerine puan verilmiştir.

"D.3 AKADEMİK" bölümünde "Sınai Mülkiyet Haklarında" sadece "Tasarım Tescil" sahibi kişilere puan verilmiştir.

"F. DİĞER" bölümünde "Yönetici/Öğretmen olarak MEB'de Geçirilen Süre" maddesinde yıl baz alınmış olup tamamlanmayan yıllar için puan verilmemiştir. 

"G. OKUL" puanı bölümünde sadece belge sunan katılımcılara puan verilmiştir.

 

Puanlamaya itirazlar, itirazın gerekçesiyle ve itiraza dair belge ile birlikte imzalı dilekçelerin ab70@meb.gov.tr  e-posta adresine 28.03.2024 Perşembe günü mesai bitimine kadar yapılabilecektir.

 

SONUÇLAR İÇİN /meb_iys_dosyalar/2024_03/21172500_2023ozelegitimokulegitimi21.03.2024.pdf

0 - 0

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.